Modern Zsolnay

A Zsolnay márkanév számára az 1870-es évektől induló nemzetközi sikerek hozták meg az elismerést. Az Osztrák-Magyar Monarchia és egész Közép-Európa legfontosabb kerámia üzemévé vált.

A termékek folyamatos technikai megújítása és együttműködése a kor legnagyobb gondolkodóival juttatta el a gyárat oda, hogy gyártástechnológiája sokban eltért minden más porcelángyárétól. 

Számos a világon egyedi, csak a Zsolnay gyárban használt technológiát kísérletezett ki

A porcelánfajansz, a pirogránit és az eosin technológia csak néhány a legfontosabb vívmányai közül, azonban tény, hogy ez a három terméktípus tette világhírűvé.

1958-tól nemcsak a hagyományos eozin technika felújítása történt meg, hanem a hatvanas évek elejétől a modern lakásokba illő, a korszerű lakáskultúrának megfelelő eozin és porcelán dísztárgyak gyártása is felkerült a termékpalettára.

A kor igényeinek megfelelően korszerűsítették a porcelán dísztárgyak, főként a máz felett festett tálak, vázák, virágedények, dohányzó szettek megjelenését is.

A mázalatti porcelánfestés technikáját elsősorban kisméretű porcelánfigurák gyártásánál alkalmazták. 

Termékeinkből
New york Toronto London Zürich Vienna Budapest Prága Moskwa Kijev Damaszkusz Kuvait Ryadh Dubai Muscat Shanghai Tokyo Melbourne