Kortárs design

A kerámiaiparban bekövetkezett változások nyomán egyre inkább elkülönül a tömegtermék és a limitált kiadású termék, akár egyedi igényeket is kielégítő, művészi igényű termékek gyártása.

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. törekvése a műfajban és saját történetében rejlő tradíciók ápolása mellett az új utak keresése.

Zsolnay porcelán – kortárs design

Porcelán díszedényeink a klasszikusan elegáns stílust követik.  A letisztult formákon jól érvényesül a visszafogott díszítés, a csillogó arany, Egy-egy jellegzetes Zsolnay-motívum  modernizált változata utal a művészi tradíció továbbélésére.

Zsolnay plasztikák a korszerűség és hagyomány jegyében. A plasztikus dísztárgyaink részben a Zsolnay gyárra jellemző szecessziós motívumok modernizált változatai, részben olyan modellek, amelyek jól illeszkednek a már ismert és kedvelt formavilághoz.

Porcelán és eosin technikával készült Zsolnay ékszerek

A Zoób Kati divattervezővel való együttműködés eredménye volt a 2000-es évek elején piacra került ékszerkollekció, amely részletgazdagon kialakított nyakékekből állt.

Maga a kínai páfrányfenyő a gyár történetében is felbukkan: az udvarban kialakított díszkertben, a Sikorski Tádé-Zsolnay Júlia házaspár és családjuk által lakott műteremház előtt ma is áll az a ginkgo biloba fa, amely Zsolnay Júliát is több művészi értékű terv készítésére ihlette.

A ginkgo biloba fa levelét idéző nyakék a legnépszerűbb a Zsolnay saját ékszerkínálatban, amely változatos színekben érhető el.

Termékeinkből
New york Toronto London Zürich Vienna Budapest Prága Moskwa Kijev Damaszkus Kuvait Ryadh Dubai Muscat Shanghai Tokyo Melbourne