Zsolnay pirogránit falpanelek Londonban

A Zsolnay Porcelánmanufaktúra első alkalommal mutatkozott be új fejlesztésű pirogránit falpanel kollekciójával a 2012. szeptember 19-22. között megrendezett londoni 100% Design kiállításon.

zsolnay-pirogranit-falpanelek-londonban.jpg 

A 100% Design London Európa vezető formatervezési eseménye, ahol a legújabb építészeti és belső építészeti ötleteket, innovatív megoldásokat mutatják be. A világ minden tájáról érkező, főként építészekből, dizájnerekből álló szakmai látogatóközönség itt keres új megoldásokat projektjeik megvalósításához.

A Zsolnay a HITA (Hungarian Investment and Trade Agency) által támogatott Magyar Nemzeti Pavilon kiállítójaként első alkalommal mutatkozott be a rangos rendezvényen a londoni Earls Court Kiállítási Központban.

A bemutatott pirogránit falpanel család Valletta és Marmolada elnevezésű tagjai nagy érdeklődést keltettek a látogatók körében.

A termékcsaládból eddig öt különböző színű és stílusú kompozíció készült az elmúlt két évben, aminek mindegyikét más-más földrajzi helyszín ihlette. Megformáltak már alpoki gleccsert és ománi sivatagot is. A több elemből álló burkolat összeállítva csaknem nyolc négyzetmétert tesz ki. Az elsősorban nemzetközi piacra szánt kollekció hatalmas mérete miatt szállodák, éttermek előterének dekorálására is kiválóan alkalmas.

A kiállítás szakmai közönsége egyedinek, újszerűnek tartotta a falpaneleket, markánsan eltérnek a konkurens termékektől még a falburkolatok szűkebben vett kategóriáján belül is. Az egyediség mellett a manufakturális gyártás, a formai kialakítás, az inspiráló témaválasztás volt megnyerő a látogatók számára.

Az érdeklődők között nemcsak új anyagokat, megoldásokat kereső építészek, belsőépítészek voltak, hanem viszonteladók és végfelhasználók is.

A bíztató visszajelzések újabb inspirációt adtak a termékcsalád továbbfejlesztéséhez, a piaci bevezetés sikeresen indult.