Melusina

 

 

 

Luxembuurgban a legendás Meluzina figura kihírdetett, szoborpályázatán Serge Ecker alkotása érdemelte ki, hogy az Alzette folyó partján pazar környezetbe legyen felállítva.

Kezdetén egy élő női modellel dolgozott Serge Ecker, a modell alak kontúrja lett bescannalve, ami a mai digitális technológiával lett elkészítve. A tervező újragondolta a luxemburgi legenás romantikus szerelmi ikont és közvetlenül megkereste a pécsi Zsolnay Manufaktúrát, hogy készítse el a városnak ezt a szobrot.

Első lépésként egy tervezett prototípos lett elkészítve a formarajz alapján, majd a gyár egy negatív klisét készített belőle. azután közösen kiválasztottuk a kerámia anyagot és a színmintákból a mázat.

A Meluzina figura ugyanazzal a tradícionális technikával készült el mint bármelyik szobor vagy tetőcserép, amit a Zsolnay Manufaktúra egyik értékének is tudunk.

Időtálló alapanyagból készült szobor, mely a környezeti viszontakságoknak is ellenáll hosszú-hosszú ideig.

Alzette folyó partján lett kiállítva, akik arra sétálnak leülhetnek a szobor mellé és ugyanabból a szögből láthatják a folyót, mint a romantikus szerelmes Melusina...

 29597876-1239116999552120-3168333010168538402-n.jpg