Nagy sikerű Zsolnay szecessziós kiállítás Rigában az Art Nouveau Múzeumban!

Megtisztelő felkérésnek tett eleget a Zsolnay!

Magyarország rigai nagykövetségének felkérésére a szecesszió korszakából, a szecesszió városába, Rigába érkezett a manufaktúra egy különleges 90 darabból álló gyűjteménye.

A hat hónapig tartó kiállítás érdekessége, hogy Lettországban, most először van lehetőség a gyönyörű szecessziós darabok megtekintésére a Rigai Art Nouveau Múzeumban.

A Zsolnay termékek közül kiemelt helyet foglalnak el a szecessziós motívumokkal díszített termékek. Mintáit a természet ihlette, virágok, növényi indák, ornamentikák, madár és állat ábrázolások teszik különlegessé. A gyár alapítójának az 1890-es években legnagyobb szenzációja a redukciós fémlüsztertechnika, az „eozin” előállítása volt. Ezt a fémlüszter máztechnikát a mester nevezte el eozinmáznak. A máz nevét, a Hajnalistennő (Éosz) görög nevéről kapta.

A világhírű és utánozhatatlan technika a mai napig a Zsolnay védjegye, mely egyedülálló a világon!

A kiállítás Rigában 2021. április 18-ig tekinthető meg. A nagy sikerre való tekintettel, elindultak a tárgyalások, egy vándorkiállítás megvalósulásáról, így bízunk benne, hogy a nagyközönség megcsodálhatja a kollekció darabjait Litvániában/Vilniusban, Lengyelországban és Németországban is!

Büszkék vagyunk az örömteli felkérésekre, és a nagy érdeklődésre! A Zsolnay tradíció a legmagasabb minőséget képviseli, mely magába foglalja a történelmet, a hagyományt és az innovációt. Értéket teremt, és értéket ad!

Jelen kiálltás során szecessziós darabjaink egy szeletével mutattuk be a Zsolnay, minőségi termékeinek egy korszakát!