Liget Budapest - Millennium Háza

Az 1885-ben épült Millennium Háza újjáépítésében fontos szerepet kapott a Zsolnay Manufaktúra.
Az épületet borító szobrok és színes kerámia elemek rekonstrukcióját és további kerámia elemek újra gyártását, szakembereink eredeti állapotára állították vissza. A Városliget legrégebbi épülete magányos volt az elmúlt évtizedekben, sokáig funkció nélkül telt falai között az idő.

134 éve Zsolnay kerámiák díszítik a Millennium Házat. A régi Olof Palme évek alatt lepotyogott szobor és épület kerámia maradványait az ottani dolgozók mentették meg az utókornak. Több szobrász szakember kolléga és restaurátor dolgozott az épület visszaállításán.

Az épület 2019-ben átadásra került, nyílt benne egy csodás Zsolnay kávézó is mely belső burkolatát a manufaktúra egyedileg oda tervezett csempéi díszítik. Az épülethez újonnan tervezett elemek elkészítésében is nagy szerepet töltött be a manufaktúra.

Az új főbejárat elé nagyszabású rózsakertet alakítanak ki, közepén egy Zsolnay-szökőkúttal. Szintén a Városliget délkeleti oldalán, a Millennium Háza közelében épül többek között egy 2 kilométeres futókör és a világszínvonalú, új nagyjátszótér.
Várunk benneteket!