Az újjászületett Szent István terem

A budai Vár Magyarország, Európa, és a világ kiemelkedően értékes épített kulturális örökségének része.  A Budavári Palota Szent István -terme a századforduló magyar iparművészetének kiemelkedő jelentőségű hagyatéka, mely megvalósulásában a kor nagyjai mint Hausmann Alajos, Thék Endre és Zsolnay Vilmos közreműködtek.  A Nemzeti Hauszmann Program keretében új korszak indul a Vár életében.

A Zsolnay márkanév Hungarikumként már 170 éve egyet jelent a legmagasabb minőséggel, a tradícionális értékrenddel, valamint napjainkban az innováló fejlesztésekkel! Megtisztelő, hogy a Zsolnay Porcelánmanufaktúra szakmai tapasztalatával, hozzájárulhatott egy ilyen komoly volumenű történelmi projekthez, mint a Szent István terem rekonstrukciója.

A gyártás folyamatában tradícionális technológia érvényesül, a szobrok előállítása során, akár a régmúlt idején. A Szent István szobrok anyagösszetétele ugyan az a speciális pirogránit massza, amiből az eredeti szobor készült. A szobrok gyártásának minden munkafázisa kézi, manufaktúrális folyamatokon megy át, ezzel is biztosítva az egyediséget és a legmagasabb minőséget. A szobrok 18 karátos fény arannyal és legalább tíz, kifejezetten a szobor rekonstruálására készült egyedi színekkel vannak festve.