BÚZAVIRÁG TEAKÉSZLET 9 RÉSZES 9335/059

Zsolnay Porcelán Búzavirágos kollekció 
Tervezte Istókovics Károlyné
Kézzel festett magas tüzű dekoráció, 24 karátos arany kontúrral

Cikkszám 302319335000591

Fazon/dekor 9335/0059

Dokumentáció Letöltés

225 900 Ft

Termékleírás és paraméterek

A készlet 9 részes, tartalma: 6 db teacsésze + alj, 1 db cukordoboz fedővel, 1 db teatej / citomlé kiöntő, 1 db teakanna.

Búzavirágos kollekció, méltán közkedvelt a Zsolnay márkát értők körében. Az eredeti búzavirágos dekoráció a XIX. század végén került piacra, híres tervezőnk Istókovics Károlyné egy újabb óvilági remekművet adaptált. Jelenleg is a Zsolnay egyik legkedveltebb motívuma. A készlet tervezője, Istókovics Károlyné több mint 60 évig dolgozott a Zsolnay gyárban. Számos ma is kedvelt motívum született munkájának eredményeként. Legutolsó munkái között szerepel a ma már széles körben ismert Tavasz készletkollekció is.  A tervező kezei alatt szinte megelevenednek a virágok és árasztják ódon illatukat a mába.

Remek összhatást ér el a hideg kék szín átölelve a barna szín árnyalataival és mindez a 24 karátos kézzel festett arany szegéllyel átfűzve. A hideg tapintású porcelán életre kel és életet sugároz tőle...

A készlet-kiegészítők nagy választéka mellett számos díszárun – vázán, kaspón, tálon, stb. – ugyancsak megjelenik a búzavirág díszítés, így a készletek ízlés szerint folyamatosan bővíthetőek, kiegészíthetőek.

A készletben szereplő termékek
Termékajánló